Czy mąka lub cukier mogą być niebezpieczne w kuchni? O wybuchowości pyłów spożywczych
śr., 18 wrz
|Politechnika Wrocławska, bud. A-4
Czy mąka lub cukier mogą być niebezpieczne w kuchni? O wybuchowości pyłów spożywczych
Czas i lokalizacja
18 wrz 2024, 10:45 – 11:30
Politechnika Wrocławska, bud. A-4, Smoluchowskiego 21, 50-372 Wrocław, Polska
O wydarzeniu
Prowadzący: dr inż. Krzysztof Mościcki, inż. Piotr Bojarski
Zawód, wydział, uczelnia: Wydział Mechaniczno-Energetyczny, PWr
Dziedzina wydarzenia: Nauki inżynieryjno-techniczne
Organizator: Politechnika Wrocławska, Wydział Mechaniczno-Energetyczny (W9)
Miejsce: Politechnika Wrocławska, bud. A-4, ul. Smoluchowskiego 21
Miasto: Wrocław
Data wydarzenia: 2024-09-18 10:00 | 2024-09-18 10:45 | 2024-09-18 11:30
Sala: Hala Maszyn
Liczba miejsc: 10
Zapisy: od 2024-09-02 do 2024-09-05
Kontakt w sprawie zapisów: krzysztof.moscicki@pwr.edu.pl
Forma prezentacji: pokaz
Tryb zajęć: stacjonarnie
Grupa wiekowa: szkoła podstawowa kl. 0-3 | szkoła podstawowa kl. 4-6 | szkoła podstawowa kl. 7-8 | szkoła ponadpodstawowa | dorośli
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami: NIE
Opis: W ramach pokazu zaprezentowane zostaną właściwości wybuchowe pyłów różnego rodzaju produktów spożywczych (m. in. mąki, cukru pudru itp.). Pokaz zostanie opatrzony krótkim komentarzem dotyczącym zagadnień związanych z palnością i wybuchowością różnego rodzaju materiałów.