top of page

Czy mąka lub cukier mogą być niebezpieczne w kuchni? O wybuchowości pyłów spożywczych

śr., 18 wrz

|

Politechnika Wrocławska, bud. A-4

Czy mąka lub cukier mogą być niebezpieczne w kuchni? O wybuchowości pyłów spożywczych

Czas i lokalizacja

18 wrz 2024, 10:45 – 11:30

Politechnika Wrocławska, bud. A-4, Smoluchowskiego 21, 50-372 Wrocław, Polska

O wydarzeniu

Prowadzący: dr inż. Krzysztof Mościcki, inż. Piotr Bojarski

Zawód, wydział, uczelnia: Wydział Mechaniczno-Energetyczny, PWr

Dziedzina wydarzenia: Nauki inżynieryjno-techniczne

Organizator: Politechnika Wrocławska, Wydział Mechaniczno-Energetyczny (W9)

Miejsce: Politechnika Wrocławska, bud. A-4, ul. Smoluchowskiego 21

Miasto: Wrocław

Data wydarzenia: 2024-09-18 10:00 | 2024-09-18 10:45 | 2024-09-18 11:30 

Sala: Hala Maszyn

Liczba miejsc: 10

Zapisy: od 2024-09-02 do 2024-09-05

Kontakt w sprawie zapisów: krzysztof.moscicki@pwr.edu.pl

Forma prezentacji: pokaz

Tryb zajęć: stacjonarnie

Grupa wiekowa: szkoła podstawowa kl. 0-3 | szkoła podstawowa kl. 4-6 | szkoła podstawowa kl. 7-8 | szkoła ponadpodstawowa | dorośli 

Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami: NIE

Opis: W ramach pokazu zaprezentowane zostaną właściwości wybuchowe pyłów różnego rodzaju produktów spożywczych (m. in. mąki, cukru pudru itp.). Pokaz zostanie opatrzony krótkim komentarzem dotyczącym zagadnień związanych z palnością i wybuchowością różnego rodzaju materiałów.

Share This Event

bottom of page