British cuisine – some myths and facts
czw., 19 wrz
|Politechnika Wrocławska
British cuisine – some myths and facts
Czas i lokalizacja
19 wrz 2024, 10:00
Politechnika Wrocławska, Wybrzeże Stanisława Wyspiańskiego 7, 50-370 Wrocław, Polska
O wydarzeniu
Prowadzący: mgr Joanna Leszkiewicz
Zawód, wydział, uczelnia: Studium Języków Obcych, PWr
Dziedzina wydarzenia: Nauki humanistyczne
Organizator: Politechnika Wrocławska, Studium Języków Obcych
Miejsce: Politechnika Wrocławska, bud. H-4, Wybrzeże Wyspiańskiego 8
Miasto: Wrocław
Data wydarzenia: 2024-09-19 10:00
Sala: s. 205
Liczba miejsc: 20
Zapisy: od 2024-09-02 do 2024-09-13
Kontakt w sprawie zapisów: dominika.rawa@pwr.edu.pl
Forma prezentacji: wykład
Tryb zajęć: stacjonarnie
Grupa wiekowa: szkoła ponadpodstawowa | dorośli
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami: Tak
Opis wydarzenia: Powszechnie panuje opinia, że kuchnia brytyjska jest mało urozmaicona a na dodatek nie jest ani smaczna, ani zdrowa. Ale czy tak jest rzeczywiście a może jest to tylko krzywdzący stereotyp? Jeśli chcesz dowiedzieć się co jadają Brytyjczycy, a także jakie potrawy kryją się pod takimi dziwnymi nazwami jak np. „devil on horseback” czy „toad in the hole”, to prezentacja jest właśnie dla Ciebie. Zapraszam.